Benzinvérű

Azoknak, akiknek ereiben vér helyett benzin csörgedezik!

Friss topikok

  • turborago: Sziasztok! Akinek maradt Turbo rágós képe, papírja, az írjon erre az e-mail címre: kiszelgabor@fre... (2011.08.19. 06:59) Kincs
  • verocs81: Kid Rock és Laurence Fishburne? Még az is lehet, hogy egyszer megnézem... Amúgy annak ellenére, ho... (2011.01.31. 00:52) Nagggyon Vad Motorosok...
  • tuzogep: lassan megint eltelik egy hónap poszt nélkül... azért remélem, h a következő első bekezdéseit nem... (2010.11.14. 21:38) Vielen Dank, Herr Honecker!
  • kutya_zzr: szeptember, 0 post? (2010.10.01. 20:04) Minden kezdet nehéz...
  • benzinvérű: @DJGABI: Szia Gabi! Köszi szépen a gratut, és mondom is, hogy honnan szerváltam a gumikat: www.... (2010.08.23. 20:32) Vesztegetés, megkenés...

Linkblog

HTML

Válság van.

2010.03.18. 17:43 | benzinvérű | 1 komment

Azt hiszem, a címben semmi újdonságot nem árultam el. Fejlődni viszont kell, a ranglétrát végig kell mászni, mint azt már sok-sok tapasztalt, öreg róka megmondta, aki életének nagy részét motoron töltötte. És milyen érdekes, általában akik ezt a nézetet vallják és így is tesznek, gyakrabban érik meg a nyugdíjas kort. Nade fejlődni általában csak úgy tudunk, ha nagyobb, erősebb motort veszünk. És mit csináljon a tanuló, akinek nincs amerikai nagybácsija, hogy ezt finanszírozza, nem szeretne, vagy épp nem tud többet költeni benzinre, de mégis szeretné látni álmai megtestesülését a garázsában? Vagy a szobájában. Vagy akár a szekrényen. Vesz egy motort. Ami nem papíros, nincs se forgalmi, se kötelező biztosítás, se semmi járulékos költség. Illetve, ha belegondolunk, papírja van. És még biztonságos is. Na utast épp nem tudunk vinni vele, de jól mutat. Alattunk ugyan nem, szóval kávézó előtt bugyit nedvesíteni nem tudunk vele, de a polcunkon biztos szép. Lesz. Ha egyszer elkészül. Merthogy rengeteg munka van vele, de a segítségével teljesül a kezdő motor-buherátorok álma. Elmondhatja a magam fajta megszállott és elmebeteg földi halandó, hogy "Bázzz, az egészet én építettem a saját kezemmel! Öcsém. Tudod, mi munka ez, Te meg se tudnád csinálni, bázzz!" És ilyenkor begyűjthetjük az elismerő, irigy pillantásokat (csak a megszállott motorbuziktól, senki mást nem érdekel:) ), örülhetünk a csorgó nyálnak, nőhet az önbizalmunk, dagadhat a mellünk, mert ezt tényleg mi csináltuk. Na nem épp hangos fűrésszel, villáskulccsal, hegesztőpisztollyal, de pl. olló, ragasztó és a legfontosabb, türelem kellett hozzá. Meg némi szedukszen. És akkor a miénk lehet eme gyönyörűség.

 

 

Merthogy ez egy motor, csak limitált szériás. Esetünkben egy Yamaha XJR 1300 Papper Edition.

 

Alkatrészei egyenlőre nem képeznek teljes egységet, de pl. a vázra büszke vagyok, nem kis munka van benne.

A gép eleje már egészen összeállt, persze tudom, kicsit csálén állnak az indexek, de hát semmi sem lehet tökéletes.

A blokk és a kerekek még hátravannak, meg még sok apróság, szóval még messze a vége. A dolog igazából pofon egyszerű, még a hülye is meg tudja csinálni, nem véletlenül álltam neki én is... Egyenlőre sok dolog hiányzik, és kb. fél éve hozzá sem nyúltam. Hogy a türelem vagy a ragasztó fogyott el, már nem tudnám megmondani, mindenesetre jó móka unalmas téli estékre. Nekem speciel az MT01-es Yamaha tetszene leginkább, de az egy ultra-realisztikus modell, és gondoltam, belecsapni a lecsóba egy egyszerűbb, simplán realisztikus dologgal is lehet, így álltam neki az XJR-nek (jelzem, a messzi-messzi jövőben az egyik kiszemelt célpont, amit szívesen a seggem alá tudnék varázsolni). Aki kedvet kap hozzá, az alábbi linkről letöltheti a sablonokat, válogathat a modellek közül, vagy csak egyszerűen nézelődhet.

www.yamaha-motor.co.jp/global/entertainment/papercraft/realistic/xjr1300/index.html

Hogy az építés mikor ér véget, nem tudnám megmondani, folyamatban van egy ennél némileg nagyobb, és valljuk be, élvezhetőbb motornak a buherálása is, szóval mindent csak szépen sorjában. Akit pedig érdekel a többi kép az aktuális állapotról (nyílván sok ezren vannak, hogyne:) ), az alábbi galériában nézelődhet kedvére. Jó szórakozást:)!

 

 

 

Címkék: motor naked bike yamaha xjr 1300 motormakett motormodell xjr modell xjr makett

A bejegyzés trackback címe:

https://benzinveru.blog.hu/api/trackback/id/tr701850185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tuzogep 2010.03.19. 20:41:24

elég jó lesz, ha kész lesz egyszer, de látom, h a színek kicsit eltérő árnyalatot mutatnak a kész motoros képen, mert mással lettek kinyomtatva. majd felülhetek rá? léccilécciléccííí!
süti beállítások módosítása